Hlavní obsah

Šéf krotí slova poradce. U Red Bullu o titulu ani počtu vítězství už nemluví. Jen chtějí stáhnout ztrátu na lídry

Praha

Spolupráci s novým dodavatelem motorů Hondou si Red Bull od začátku pochvaloval. Ještě víc pak bylo vedení týmu nadšené po úvodní velké ceně letošního šampionátu. Max Verstappen v ní skončil třetí a poradce stáje Helmut Marko hned hlásil, že budou bojovat o titul. Po dalších dvou závodech už ale krotí očekávání šéf Red Bullu Christian Horner.

Foto: Profimedia.cz

Max Verstappen a Helmut Marko.

Článek

Hned v úvodní Velké ceně Austrálie se Red Bull s novým dodavatelem motorů Hondou dostal díky Maxi Verstappenovi na stupně vítězů. Talentovaný mladík dojel za monoposty Mercedesu třetí a poradce týmu Helmut Marko okamžitě prohlašoval, že tým bude letos bojovat o titul.

V Bahrajnu a uplynulý víkend v Číně sice Verstappen bral body za čtvrté místo, avšak na Mercedes už ztrácel hodně. Marko poté od řečí o titulu ustoupil a tvrdil, že letos vyhrají tak pět závodů. Ale ani s tím šéf stáje Christian Horner nesouhlasí a krotí očekávání. „Všichni víme, že je Helmut optimistou,“ uvedl Horner na webu gpfans.com.

„Pravdou je, že nemáme cíl v podobě počtu vítězství. Našim cílem je snížit ztrátu na lídry,“ uvedl vše na pravou míru Horner, který si je vědom problémů s aerodynamikou a jeho slova potvrdil i Max Verstappen. „Momentálně nemáme rychlost, můžeme jen sbírat body,“ přiznal jednadvacetiletý jezdec, který není spokojený ani se starty.

„Zatím jsem neměl opravdu slušný start. Je to něco, co je potřeba zlepšit,“ dodal Verstappen. Ještě hůř je na tom jeho kolega Pierre Gasly. Třiadvacetiletý Francouz před závodem v Číně přiznal, že u Red Bullu není tak v klidu jako byl loni u Toro Rosso. „Jsem trochu ve stresu,“ připustil. Po nedělní velké ceně, v níž skončil šestý, a dokonce zajel nejrychlejší kolo, si ale snad zlepšil náladu a zvýšil sebevědomí.

Reklama

Související témata: