Hlavní obsah

Stroll: F1 začne v Bahrajnu, závod v Austrálii bude odložen

Londýn

Sezona mistrovství světa formule 1 neodstartuje v Austrálii, ale v Bahrajnu. V rozhovoru pro agenturu Reuters to prohlásil majitel stáje Aston Martin, dříve Racing Point, Lawrence Stroll. Závod v Melbourne bude podle něj přeložen na podzim a březnový začátek nového ročníku se místo toho uskuteční v Sáchiru.

Foto: Giuseppe Cacace, Reuters

Poslední závod sezony formule 1 v Abů Zabí.

Článek

O osudu Velké ceny Austrálie, která měla 21. března zahájit sezonu s rekordními 23 závody, se spekuluje už delší dobu, protože konání komplikuje povinná dvoutýdenní karanténa pro zahraniční návštěvníky. Už dříve o odložení informovala motoristická média, vedení šampionátu ani organizátoři se však zatím nevyjádřili.

Podle Strolla je už nicméně rozhodnuto a v pondělí změnu odsouhlasili zástupci stájí. "Ještě to nebylo oficiálně oznámeno, ale bude. Závod v Melbourne nebude zrušen, ale odložen a bude se tam závodit někdy na podzim. Sezona tak odstartuje v Bahrajnu," prohlásil kanadský miliardář.

Loňský ročník Velké ceny Austrálie byl kvůli koronaviru v týmu McLarenu zrušen jen několik hodin před úvodním tréninkem. Sezona poté kvůli pandemii odstartovala až v červenci a místo plánovaných 22 závodů se jich odjelo jen 17, navíc provizorně se závodilo i na okruzích, kde se formule už neobjevuje.

Podle informací agentury Reuters se také přestavitelé stájí dohodli s novým výkonným ředitelem formule 1 Stefanem Domenicalim na přesunutí předsezonních testů. Ty se tradičně konají na okruhu v Barceloně, ale nyní se uskuteční v zatím neupřesněném termínu v Bahrajnu.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace na sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
  Velká cena Miami - sprint dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami - kvalifikace dnes 22 : 00
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.