Hlavní obsah

Stroll zmešká kvůli zranění z nehody na kole testování před sezonou F1

Pilot formule 1 Lance Stroll se krátce před startem sezony lehce zranil při nehodě na kole a zmešká tento týden plánované třídenní testování v Bahrajnu. Oznámil to dnes jeho tým Aston Martin. Podrobnosti ke zdravotnímu stavu kanadského jezdce stáj nezveřejnila, očekává ale, že bude brzy opět fit. Zda nastoupí do úvodní Grand Prix, která se na okruhu v Sáchiru pojede 5. března, zatím není jasné.

Foto: Aston Martin

Ilustrační foto.

Článek

"Jsem pevně rozhodnutý vrátit se do auta a těším se na nadcházející sezonu s týmem. Mám motivaci, abych se z tohoto nezdaru co nejrychleji oklepal," uvedl čtyřiadvacetiletý syn majitele týmu Lawrence Strolla v tiskové zprávě.

"Jeho připravenost k návratu do kokpitu budeme posuzovat den po dni a před Velkou cenou Bahrajnu to upřesníme," uvedl Aston Martin.

V Bahrajnu bude v barvách týmu ke startu připraven jednačtyřicetiletý španělský veterán a dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso. Jako rezervní jezdce má Aston Martin k dispozici Belgičana Stoffela Vandoornea, šampiona formule E, a Brazilce Felipeho Drugoviche, vítěze formule 2.

Reklama