Hlavní obsah

To je vtip? zuřil pilot Red Bullu. Zažil další kvalifikační krach a pořádně rozčílil šéfa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalifikační noční můra mexického pilota formule 1 Sergia Péreze nekončí. Zatímco Max Verstappen potvrdil v pátek svoji jasnou dominanci v této sezoně i triumfem v kvalifikaci na Velkou cenu Rakouska, druhý pilot Red Bullu v bojích o výhodnou pozici do závodu opět selhal.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Pilot Red Bullu Sergio Pérez během kvalifikace na Velkou cenu Rakouska.

Článek

Třiatřicetiletému Mexičanovi byl ve druhé části kvalifikace třikrát smazán čas za překročení traťových limitů. Druhý muž průběžného pořadí seriálu MS tak odstartuje do závodu až z patnácté příčky.

Do třetí části kvalifikace už se neprobojoval počtvrté za sebou.

„Můžu jet ještě jednou?" ptal se vítěz šesti velkých cen přes rádio. „Ne, už je šachovnicový praporek," slyšel závodník ve sluchátkách odpověď. „To je kur*a vtip?" rozčiloval se Mexičan.

Stěžoval si přitom na traťové komisaře, že nebrali v potaz incident, kdy jej měl blokovat Alexander Albon. „Měl jsem dobré kolo, ale pak jsem narazil myslím na Albona. Musel jsem jet rovně a ztratil jsem desetinu nebo trochu víc, stevardi vůbec nebrali v úvahu, že jsem byl blokován," stěžoval si Pérez.

Ten svým dalším selháním pořádně naštval týmového šéfa, jemuž pokazil radost z dalšího Verstappenova úspěchu.

„Má (Pérez) auto, které bylo v pohodě schopné dojet pro první nebo druhou řadu. Atakoval Maxovy časy. Je to obrovsky frustrující, protože tam (ve třetí kvalifikaci) mohl být, mohl se tam dostat. Je fantastické mít pole position, ale ... je to takové nekompletní," obul se v rozhovoru pro Sky Sports do svého podřízeného šéf Red Bullu Christian Horner.

Související témata: