Hlavní obsah

Úvodní den testů formule 1 ovládl Verstappen, Hamilton zaostal

Sáchir

Úřadující mistr světa vozů formule 1 Lewis Hamilton zahájil testování na novou sezonu až desátým časem. Britský pilot Mercedesu, který bude letos útočit na osmý triumf a překonání rekordu Michaela Schumachera, ztratil na nejrychlejšího Nizozemce Maxe Verstappena z Red Bullu přes dvě vteřiny.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Úřadující mistr světa vozů formule 1 Lewis Hamilton zahájil testování na novou sezonu až desátým časem. Britský pilot Mercedesu ztratil na nejrychlejšího Nizozemce Maxe Verstappena z Red Bullu přes dvě vteřiny (na snímku).

Článek

Pro vítěze posledních sedmi ročníků Poháru konstruktérů Mercedes to nebyl vůbec vydařený vstup. Vedle Hamiltona, který si stěžoval na nastavení vozu a odjel jen 42 kol, se nedařilo ani jeho Valtterimu Bottasovi. Finský jezdec měnil hned v úvodu převodovku, absolvoval jen šest okruhů a skončil poslední. Mercedes byl s pouhými 48 najetými koly nejhorším týmem ze všech.

Takřka trojnásobné množství kol zvládl v 35 stupních Celsia a písečné bouři Verstappen, který i díky 139 okruhům zajel nejrychlejší čas 1:30,674. Za ním skončili Lando Norris z McLarenu a Esteban Ocon z týmu Alpine.

Nová posila Aston Martinu Sebastian Vettel byl po přestupu z Ferrari třináctý, syn Michaela Schumachera Mick skončil po 15 odjetých okruzích ve voze týmu Haas na předposledním 16. místě.

Předsezonní testy pokračují v bahrajnském Sáchiru v sobotu i neděli. První závod nového ročníku se uskuteční na stejném místě 28. března.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články