Hlavní obsah

V Číně bude reprezentovat v A1 Grand Prix Enge

PRAHA

Tomáš Enge bude hájit české barvy ve víkendovém čtvrtém pokračování formulového seriálu A1 Grand Prix na čínském okruhu Ču-chaj. Dosavadní pilot týmu Erik Janiš absolvuje v Číně pouze páteční jízdy nováčků, o body do Světového poháru národů bude v neděli bojovat zkušenější kolega.

Článek

Janiš, který v předchozích třech dílech seriálu získal pouhý bod, se chystá na premiérovou sezónu v evropské sérii formule 3 jako tovární jezdec Mercedesu Benz a v novém roce už by podle týmového webu neměl v A1GP startovat.

Enge se k formulovému závodění vrátí po deseti měsících, naposledy startoval v únoru v Durbanu. Kariéru jednatřicetiletého jezdce pak poznamenala těžká havárie v seriálu ALMS, při níž si mimo jiné roztříštil loket. Ještě v říjnu mu potíže s operovanou rukou neumožnily reprezentovat v A1GP v Brně.

"Nebude to zrovna lehké. Kvůli té pauze i vzhledem k lokti. V běžném zatížení nebolí, nicméně uvidíme, jak bude fungovat v plné zátěži. Řízení formule je velmi namáhavé," uvedl Enge na své internetové stránce. O jeho startu se nicméně rozhodne až po trénincích, v případě opakovaných zdravotních potíží by znovu usedl do soutěžního vozu Janiš.

Reklama

Související témata: