Hlavní obsah

V Lotusu dokončí sezónu místo Räikkönena jiný Fin Kovalainen

Austin

Finský pilot formule 1 Heikki Kovalainen nahradí ve stáji Lotus ve zbývajících dvou závodech mistrovství světa krajana Kimiho Räikkönena. Angažování dvaatřicetiletého jezdce, jenž v této sezóně působí jako náhradník v týmu Caterham, potvrdili zástupci týmu a Fin získal i povolení od svého zaměstnavatele.

Foto: Caren Firouz, Reuters

Pilota formule 1 Kimi Räikkönen zastoupí jeho finský krajan Heikki Kovalainen.

Článek

Dohoda se týká nedělní Velké ceny USA v Austinu i závěrečné Grand Prix příští týden v Brazílii. "Naskočit do auta tak pozdě v sezóně, když jste celou sezónu nejezdil závody, bude velká výzva," řekl Kovalainen.

Lotus původně nabídl místo za zraněného Räikkönena, jenž jde na operaci zad, německému jezdci Nicovi Hülkenbergovi, ten ale odmítl, protože ho neuvolnila stáj Sauber. S úspěchem se pak nesetkala ani snaha získat sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera, který nechtěl znovu přerušit sportovní důchod.

Kovalainen absolvoval v kariéře 109 Velkých cen. Debut si odbyl v roce 2007 v Austrálii v barvách Renaultu. O rok později přestoupil do McLarenu, se kterým v Maďarsku vybojoval dosud jediné vítězství v seriálu. Od roku 2010 má platnou smlouvu v Caterhamu.

Reklama

Související témata: