Hlavní obsah

Vandoorne jako testovací jezdec obnoví v Aston Martinu spolupráci s Alonsem

Belgický pilot Stoffel Vandoorne bude v sezoně 2023 dalším testovacím a náhradním jezdcem v týmu formule 1 Aston Martin. Vítěz letošního seriálu formule E se bude o pozici dělit s brazilským šampionem F2 Felipem Drugovichem, kterého stáj angažovala v září. V této sezoně Vandoorne ještě působí jako náhradní jezdec Mercedesu a McLarenu.

Belgický pilot Stoffel Vandoorne

Článek

Třicetiletý Vandoorne naváže v Aston Martinu na spolupráci s Fernandem Alonsem, s nímž tvořil závodní dvojici v McLarenu v letech 2016 až 1018. Jejich cesty se pak rozešly.

Dvojnásobný mistr světa ze Španělska se na dva roky z F1 stáhl, než se stal pilotem Alpine, odkud po této sezoně odejde do Aston Martinu jako náhrada za končícího Němce Sebastiana Vettela. Vandoorne se přesunul do seriálu elektrických formulí a letos jej ve čtvrtém roce působení vyhrál v barvách Mercedesu. V šampionátu formule E bude pokračovat i nadále.

"Spolupracovat s Fernandem, kterého už z mé kariéry ve formuli 1 znám, a Lancem (Strollem) a pomáhat jim s vývojem a zdokonalováním auta pro příští rok, to bude pro mě velkolepý úkol a těším se na tu výzvu," uvedl na webu stáje Vandoorne, který v roce 2015 vyhrál i šampionát F2. V královské F1 má na kontě 41 startů a osm umístění v první desítce, nejlépe skončil sedmý.

Reklama