Hlavní obsah

Verstappen a Hassanová jsou nejlepšími sportovci roku v Nizozemsku

Nový král formule 1 Max Verstappen podle očekávání vyhrál anketu Sportovec roku v Nizozemsku. Trofej získal již podruhé, před pěti roky uspěl v 19 letech jako první nizozemský vítěz Velké ceny. Ženskou kategorii ovládla dvojnásobná olympijská vítězka z Tokia atletka Sifan Hassanová.

Foto: Kamran Jebreili, Reuters

Max Verstappen slaví titul mistra světa

Článek

Čtyřiadvacetiletý rodák z Belgie Verstappen vybojoval titul šampiona v posledním kole závěrečného závodu MS v Abú Zabí. Pilot Red Bullu tak nedovolil britskému rivalovi Lewisi Hamiltonovi získat rekordní osmé celkové prvenství.

Slavnostního vyhlášení v Haarlemu se ve středu Verstappen nezúčastnil, je na dovolené. Cenu za něj převzal otec Jos. "Max neměl chvíli síly vůbec něco dělat. Byl po náročném roce a mnoha povinnostech opravdu unavený," řekl Jos Verstappen.

O čtyři roky starší rodačka z Etiopie Hassanová rovněž vyhrála anketu podruhé. Předloni jako první běžkyně ovládla na světovém šampionátu netradiční kombinaci závodů na 1500 a 10 000 metrů. Letos na hrách v Tokiu vyhrála pětku, desítku a navíc přidala bronz z patnáctistovky.

Reklama

Související témata: