Hlavní obsah

VIDEO: Maldonado do mě narazil schválně, čertil se Hamilton

SPA-FRANCORCHAMPS

Během sobotní kvalifikace na Velkou cenu Belgie vozů formule 1 došlo ke kontroverzní kolizi mezi Hamiltonem a Maldonadem, která bude nejspíše ještě vyšetřována sportovními komisaři. V bezprostřední reakci Hamilton svého soupeře osočil, že se jednalo o záměr.

Foto: Scott Wensley, Reuters

Britský pilot stáje McLaren Lewis Hamilton

Článek

Ve druhé části se v jejím samém závěru ocitl Lewis Hamilton ve skupince čtyř jezdců v čele s Barrichellem. Britovi se podařilo v poslední šikaně okruhu předjet před ním jedoucího Maldonada, který ale o zatáčku později Hamiltona předjel zpět a z neznámých důvodů do pilota McLarenu najel. Brit do týmového rádia oznámil, že do něj pilot Williamsu narazil záměrně. Maldonado poškodil Hamiltonův vůz, což dost možná ovlivnilo jeho další výkonnost ve zbytku kvalifikace.

Pilot stáje Williams Pastor Maldonado během kvalifikace na GP Belgie.foto: Reuters/Thierry Roge

"Musím se na to poté podívat. Na konci Q2, když jsem byl už na konci kola, se tam Williams ploužil velmi pomalu a já jsem se musel pokusit ho předjet. Poté jsem ztratil celkem dost času, když jsem vyjížděl z první zatáčky. Uviděl jsem, jak se Maldonado velmi rychle přibližuje. Projel okolo mě, já jsem se nikam nehnul, a snažil se okolo mě protáhnout. Nevím, jestli to bylo úmyslné," vysvětlil Hamilton situaci ze svého pohledu novinářům po kvalifikaci.

Pilot McLarenu Lewis Hamiltonu u mechaniků během kvalifikace na GP Belgie.foto: Reuters/Francois Lenoir

Mechanici týmu McLaren se snažili Hamiltonův vůz během přestávky mezi Q2 a Q3 opravit. Ale za tak krátkou dobu to pochopitelně nebylo zcela možné. Britský jezdec tak musel zbytek kvalifikace odjet s poničeným monopostem. “Přední křídlo bylo celkem dost poškozené stejně jako bočnice, přední zavěšení a trochu také špička vozu, myslím,“ dodal.

Reklama

Související témata: