Hlavní obsah

VIDEO: Na chvíli jsem oslepl, přiznal Räikkönen, jenž se ocitl v plamenech

PRAHA

Kimi Räikkönen alias Ledový muž, jak se finskému závodníkovi přezdívá, skončil v plamenech. Otřesnou chvíli prožil jezdec Ferrari během nedělní Velké ceny Brazílie, když vyjížděl z boxů. V boxové uličce před něj vjel Heikki Kovalainen s utrženou palivovou hadicí a vůz třicetiletého Räikkönena na okamžik vzplál. Vše se naštěstí obešlo bez zranění.

Foto: Bruno Domingos , Reuters

Mechanici odnášejí utrženou palivovou hadici z Kovalainenova vozu

Článek

"To, co se mi stalo v prvním kole, ovlivnilo celý můj závod," hořekoval Kimi Räikkönen. "Nejprve mě někdo trefil v první zatáčce, pak jsem chtěl předjet Marka Webbera a přišel jsem o přední křídlo. A nakonec ta zastávka v boxech..."

"Po restartu jsem se snažil využít strategii k tomu, abych se posunul o několik míst dopředu. Nakonec jsem přivezl nějaké body (3 za šesté místo - pozn. red.), jsem ale velmi zklamaný. V Brazílii jsem měl na to, abych stál na pódiu. Zbývá nám ještě jeden závod. V Abú Zabí se pokusíme získat zpátky třetí místo v Poháru konstruktérů," prohlásil zklamaný Fin.

Nejhorším zážitkem na okruhu v Brazílii byla pro třicetiletého pilota první zastávka v boxech. Räikkönen na chvíli zmizel v plamenech, když před něj vyjel jeho krajan Heikki Kovalainen s utrženou palivovou hadicí. Naštěstí se mu však nic vážného nestalo. "V boxech mi stříklo do očí pár kapek benzínu z Kovalainenovy hadice. Byl jsem oslepen. A vzápětí jsem se ocitl v plamenech. Chtěl jsem zastavit, ale oheň naštěstí rychle zmizel," líčil nepříjemný okamžik Räikkönen.

Mechanici stáje Brawn vyprošťují tankovací hadici z monopostu Heikkiho Kovalainena z McLarenu.foto: Reuters/Bruno Domingos

"Ještě teď mě oči pálí, ale jsem v pořádku," ujistil krátce po závodě Iceman. McLaren i Kovalainen byli po závodě potrestáni. Britská stáj zaplatí pokutu padesát tisíc dolarů a Kovalainen dostal za incident v boxech penalizaci 25 vteřin a z devátého místa se tak propadl na dvanáctou příčku.

Reklama

Související témata: