Hlavní obsah

Zapsala se do historie a splnila si sen. Jako první závodnice ze Saúdské Arábie totiž závodí ve formuli 4

Brands Hatch/Praha

Bude to již brzy rok, co ženy v Saúdské Arábii po několika letech zákazu dostaly opět možnost získat řidičský průkaz. Mnoho z nich to potěšilo a okamžitě si splnily své přání. Jednou z nich je i Reema Juffaliová, která se rozhodla stát se závodnicí. Minulý víkend dokonce absolvovala první závody v britském šampionátu formule 4.

Foto: Sport.cz

Reema Juffaliová.

Článek

„Je to pro mě velká pocta. Dosáhla jsem něčeho, v co jsem už nedoufala. Teprve před třemi nebo čtyřmi roky jsem se o motorsport začala zajímat intenzivněji. Je to neuvěřitelné, že v tak krátkém čase jsem se sem dostala a mohu reprezentovat svou zemi. Jsem tak šťastná a vděčná,“ prohlásila Reema Juffaliová před debutem v britském šampionátu formule 4 na oficiálním webu mistrovství.

Juffaliová si loni po zrušení zákazu okamžitě udělala řidičský průkaz a poté absolvovala závodnickou školu. Letos v březnu se pak stala jezdkyní úspěšného týmu Double Racing R. Tady si pochvaluje nejen dobrou atmosféru, ale i to, jak vychází se svými kolegy, Sebastianem Alvarezem a Louisem Fosterem. „Pokaždé, když něco potřebuji, poradí mi a pomohou.“

O uplynulém víkendu se Juffaliová stala historicky první závodnicí ze Saúdské Arábie, která okusila formuli. Svou premiéru si odbyla na britském okruhu Brands Hatch, kde se i přes potíže se svým monopostem rozhodně neztratila. Během závodního víkendu odjela všechny tři závody.

V prvním závodě jí brzdily mechanické problémy a dojela poslední, na dvanácté pozici. Ve druhém už brala dva body za deváté místo a ve třetím byla předposlední. „V tomto šampionátu to bude obtížný rok, ale jsem na tuto výzvu připravena,“ dodala odhodlaně sedmadvacetiletá Juffaliová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.