Hlavní obsah

Lacko se chce v Zolderu výrazněji zapojit do boje o titul

Automobilový jezdec Adam Lacko se o víkendu v belgickém Zolderu pokusí výrazněji zapojit do boje o titul mistra Evropy v závodech tahačů. Jednička týmu Buggyra Racing je po dvou odjetých závodech průběžně třetí se ztrátou 15 bodů na vedoucího Maďara Norberta Kisse, za druhým Saschou Lenzem z Německa zaostává o 12 bodů.

Buggyra v závodě mistrovství Evropy tahačů v MostěVideo: Buggyra

 
Článek

Kostky byly vrženy v Mostě, závod na belgickém okruhu, na kterém zaznamenala Buggyra v roce 2002 zásluhou Gerda Körbera historicky první vítězství, pak s největší pravděpodobností napoví, jakým směrem se bude ubírat další vývoj šampionátu.

Boj o titul bude nejspíše záležitostí trojice Kiss, Lenz, Lacko, zatímco první dva jezdci posledního šampionátu Hahn a Albacete se budou muset smířit s pozicemi, zejména v případě Hahna, nezvyklými. „Já bych to až tak jasně neviděl," oponuje majitel Buggyry Martin Koloc. „Na papíře to vypadá jasně, ale stačí jedna sobotní kolize a všechno může být úplně jinak." Úkoly pro tým ovšem zůstávají stejné. „Jenom jsme si říkali s Fabienem Calvetem, že není nic horšího, než spokojený jezdec. Pětadvacet bodů z Mostu je v případě Téa sice na nováčka skvělý, ale zároveň nikoli nepřekonatelný výsledek."

Foto: Vít Černý, ČTK

Adam Lacko dojel ve třetím závodě v Mostě na druhém místě.

Adam Lacko je po Mostě třetí za dvojicí Kiss - Lenz. „Všichni se nacházíme ve velmi neobvyklé situaci. Po Zolderu se má ještě závodit v Le Mans, Jaramě a Misanu, takže času je relativně dost, ale žijeme v době, kdy nevíme, co bude za deset hodin," konstatuje Lacko, který nehodlá v Belgii lámat nic přes koleno.

„Závodím dost dlouho na to, abych věděl, že nemá cenu rvát věci silou. Zolder je rychlý, technický, nebezpečný, proto mám okruh rád. Bude to hodně o brzdách a akceleraci, v obou případech se jedná o moje oblíbené disciplíny. Od roku 2003, kdy jsem začal se závoděním, se snažím zajet co nejlépe a získat, co nejvíce bodů."

Závod v Mostě zdramatizoval boje o Pohár konstruktérů, když se Adam Lacko s Téo Calvetem posunuli na druhé místo s nevelkou ztrátou na největší favority Kisse s Albacetem. „Opakuji každý rok, že vzhledem k nasazení jezdce Buggyra Academy, nemáme v týmové soutěži nejvyšší ambice, na druhou stranu, neexistuje sebemenší důvod, proč nevyhrát," pokládá se smíchem řečnickou otázku šéf komunikace týmu Jan Kalivoda.

Průběžné pořadí ME:
1. Kiss (Maď./MAN) 84
2. Lenz (Něm./MAN) 81
3. Lacko (ČR/Buggyra) 69
Pohár konstruktérů:
1. Titan (Kiss, Albacete) 138
2. Buggyra (Lacko, Calvet) 112
3. Löwen Power (Lenz, Anderson) 100

Reklama

Související témata: