Hlavní obsah

Mladý Schumi v tom jel nevinně. Na rakouském okruhu se i létalo. A co udělala opuštěná formule?

Havárie Micka Schumachera v rakouském Spielbergu nevypadala nijak hrozivě, přesto ji šestnáctiletý pilot odnesl zlomeninou ruky. Alespoň že nebyla nijak komplikovaná. Jenže kolize syna slavného německého pilota s Rakušanem Thomasem Preiningem ve formuli 4 nebyla zdaleka jedinou konfliktní situací víkendu, což dokumentují videa.

Hrůzná kolize GT4 v závěru závodu ve Spielbergu

 
Článek

Havárie Micka Schumachera ve Spielbergu

Formule ujela

Samotný potomek Michaela Schumachera havaroval hned dvakrát, po druhé nehodě skončil v péči lékařů a nemohl dokončit závodní víkend. Vinu mu ale těžko někdo může přičítat.

Doktoři se věnovali také dvojici pilotů, kteří vzlétli v závěru bojů série GT4. Němec Jörg Viebahn (Aston Martin Vantage) a Bulhar Rosen Daskalov (žlutý Sin R1) bojovali o čtvrté místo do závěrečných metrů, po kontaktu ve výjezdu z poslední zatáčky zamířili do hrazení a odtud se téměř letecky vrátili na trať.

Šokovaný startmaršál jen svěsil šachovnicovou vlajku a zíral na tu hrůzu. Oba piloti byli odesláni na vyšetření, nakonec se ukázalo, že ani jeden z nich nebyl nijak vážněji zraněn.

A bez zdravotních následků se obešla i kuriózní příhoda z formule 4. Pilot opustil kokpit a než se stačil vzpamatovat, vůz se sám vrátil na trať. Naštěstí za pilotovu chybu nikdo další vážnější kolizí nezaplatil. Došlo jen na mírné ťuknutí.

Reklama

Související témata: