Hlavní obsah

Abraham si vezvedl novou Aprilii a těší se na první testy ve Valencii

BRNO

Jezdec Karel Abraham si v pondělí vyvzvedl nový tovární motocykl Aprilia, na němž ho čeká letošní Mistrovství světa silničních motockylů. Poprvé na novém stroji vyjede český závodník v polovině února ve Valencii. "Motorku jsme prohlédli, napakovali do auta a zase jsme jeli zpátky," popsal předání Abraham.

Foto: Cardion AB Motoracing

Karel Abraham představuje svůj stroj Aprilia 250 RSW-LE pro sezónu 2007.

Článek

"Zatím máme motorku jenom jednu, druhou teprve dostaneme. Naše první testy ve Valencii 12. a 13. února tak absolvujeme s touto jednou motorkou," vysvětlil Abraham, jenž se léčí s virózou.

Úvodní testy třídy 250ccm tak musel se svým týmem vynechat. "Původně jsme se chystali již na lednové testování v Jerezu, ale ještě jsme neměli motorku," řekl Abraham. "Chodím na spinning, na squash, jezdím na motokrosové motorce," přiblížil.

Testů na španělském okruhu se zúčastnil další český jezdec ve třídě 250ccm, Lukáš Pešek, jenž zajel sedmý nejlepší čas se ztrátou 1,2 vteřiny na nejrychlejšího Bautistu.

Želízkem v ohni týmu Matteoni Racing bude ve třídě 125 RSW šestnáctiletý Lukáš Šembera na aprillii. "Ještě pořád tomu nemůžu uvěřit," radoval se otec Jiří Šembera. O zařazení do mistoprvství světa usiloval od listopadu a jednal se čtyřmi týmy, ale jednání vždy ztroskotala.

"Už jsme se začali chystat, že zase pojedeme španělský mistrák a domácí závody, a najednou přišla smlouva,“ liboval si Šembera, jehož syna čekají první testy koncem února. „Když jsem poprvé Lukášovi oznámil, že pojede mistrovství světa, tak tomu ani nevěřil," dodal.

Reklama

Související témata: