Hlavní obsah

Bagnaia dostal po těžkém pádu od lékařů zelenou pro start v Misanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistr světa a lídr šampionátu MotoGP Francesco Bagnaia bude moci necelý týden po hrozivě vypadající nehodě startovat ve Velké ceně San Marina. Italský motocyklový jezdec dnes dostal od lékařů oficiální povolení k tomu, že se může na okruhu v Misanu zapojit do pátečních tréninků.

Foto: Joerg Mitter / Red Bull Ring, Red Bull

Francesco Bagnaia na startu Velké ceny Rakouska (2023).

Článek

Bagnaia měl těžký pád v úvodu nedělní Grand Prix Katalánska. Po startu z prvního místa ztratil hned v druhé zatáčce kontrolu nad svou ducati, přeletěl přes řídítka a dopadl na asfalt před pole pronásledovatelů. Jeden z nich, Jihoafričan Brad Binder, se mu nebyl schopen vyhnout a přejel mu nohy.

Šestadvacetiletý Ital vyvázl z nehody s bolestivými pohmožděninami, ale bez zlomenin, a okamžitě doufal ve start v Misanu. Ten mu dnes po prohlídce povolili lékaři MotoGP. „To, že jsem tady v takovém stavu, je zásluha velkého štěstí. Auto řídit dokážu, tak uvidíme, jak to půjde na motorce. Musím zatnout zuby,“ citovala Bagnaiu agentura ANSA.

Turínský rodák vede pořadí MS o rovných 50 bodů před Španělem Jorgem Martínem.

Reklama