Hlavní obsah

Můžu říct jen děkuji, napsal po nehodě mistr světa MotoGP Bagnaia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistr světa MotoGP Francesco Bagnaia po hrozivé nehodě v nedělní Velké ceně Katalánska poslal fanouškům povzbudivý vzkaz. Na instagramu zveřejnil svou fotografii vsedě na nemocničním lehátku, na níž s palcem nahoru ukazuje, že je v pořádku. „Dnes můžu říct jen děkuji,“ napsal italský motocyklový jezdec.

Foto: Bruna Casas, Reuters

Mistr světa Francesco Bagnaia měl během Velké ceny Katalánska vážnou nehodu.

Článek

Jen několik hodin předtím měl Bagnaia na okruhu Barcelona-Catalunya těžký pád. Po startu z prvního místa ztratil hned v druhé zatáčce kontrolu nad svou ducati, přeletěl přes řídítka a dopadl na asfalt před pole pronásledovatelů. Jeden z nich, Jihoafričan Brad Binder, se mu nebyl schopen vyhnout a přejel mu nohy.

Bagnaia nicméně vyvázl z nehody s pohmožděninami, ale bez zlomenin. „Už v zahřívacím kole jsem neměl moc velkou přilnavost. Byla to drsná nehoda. V té chvíli byl těžké pochopit, co se vlastně stalo. Rozhodně to nebyl normální pád,“ řekl televizi Sky mistr světa a lídr průběžného pořadí, jenž by chtěl stihnout návrat už tento víkend ve Velké ceně San Marina. „Udělám všechno pro to, abych v Misanu jel,“ řekl.

Bagnaiova nehoda zasáhla i jeho kolegy, především Bindera. „Tohle je nejhorší noční můra všech jezdců. Vidět takhle někoho je hrozné, ale ještě horší je to, když jste tím, kdo ho trefí,“ dodal pilot KTM.

Na soupeře myslel i vítěz závodu Aleix Espargaró. „Tahle výhra je pro ‚Pecca‘,“ řekl domácí jezdec, jenž vyhrál sobotní sprint i hlavní závod, který byl po Bagnaiově nehodě zastaven. „Jel jsem hned za ním a dost mě to vystrašilo. Musel jsem se v hlavě nově naprogramovat,“ uvedl čtyřiatřicetiletý Španěl.

Reklama

Související témata: