Hlavní obsah

Bautista se v závěru sezony vrátí na divokou kartu do MotoGP

Mistr světa v závodech superbiků Álvaro Bautista se po skončení sezony jednorázově vrátí po pěti letech do královské motocyklové silniční třídy MotoGP. Prostřednictví divoké karty se osmatřicetiletý Španěl představí v listopadové Velké ceně Malajsie. Na webu to oznámil jeho tým Aruba.it Racing, který patří pod křídla tovární stáje Ducati, na jejímž stroji bude Bautista v Sepangu závodit.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Alvaro Bautista v akci

Článek

"Mám obrovskou radost, ale musím také říct, že závod MotoGP znamená bonus a nemá žádnou prioritu," konstatoval Bautista. "Musíme se nadále soustředit na šampionát superbiků, na tom jediném teď záleží," dodal suverénní lídr sezony.

Poslední závod superbikového šampionátu se pojede 29. října, soutěžní víkend v Sepangu je naplánován na 10.-12. listopadu. Bautista, mistr světa v závodech motocyklů do 125 ccm z roku 2006, nedávno na stroji MotoGP absolvoval dva testovací dny v Misanu.

V závodě se ale představil naposledy v listopadu 2018 ve Valencii. Jeho maximem v MS za devět sezon v MotoGP bylo páté místo v roce 2012 a v závodech tři třetí místa. V nižších kubaturách slavil v letech 2002 až 2009 šestnáct vítězství.

Reklama

Související témata: