Hlavní obsah

Dobrá zpráva. Milík se může těšit na celý seriál, i když kvalifikaci pokazil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalifikaci po pádu ani pořádně nedojel, přesto se Václav Milík může těšit na celý evropský šampionát. Dostal stabilní divokou kartu. Kontinentální seriál má čtyři díly, vrcholit bude v Pardubicích v září. Závodní kalendář momentálně nejlepšího českého plochodrážníka v tomhle roce je stále plnější. A formu oproti minulým rokům má zjevně lepší, v prestižní polské i švédské lize sbírá nebývale vysoké bodové porce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík. Ilustrační foto.

Článek

Začíná to pro něj být docela slušně nabitá sezona. „Ale daří se mi, doufám, že to vydrží, povedlo se nám fakt dobře přes zimu vše nastavit na motorkách a teď je to znát," komentoval Milík vydařené jarní týdny téhle sezony.

Kromě divoké karty na Evropu díky dobrým výsledkům obdržel i závodní vstupenku na podnik nejprestižnějšího seriálu Grand Prix v Praze na Markétě (3. června). Dostal přednost před dalším českým esem Janem Kvěchem. Ten ale pro změnu uspěl v kvalifikaci ME, a tak se také má na co těšit.

Kvalifikace ME pro Milíka znamenala jeden z mála letošních nezdarů, ale z pádu v Maďarsku si nemusí dělat těžkou hlavu. Může teď být ve hře o stupně. A kdyby vyhrál celý evropský seriál, povýší pro příští rok do Grand Prix nastálo. Další šancí, jak se tam dostat, je klasický kvalifikační pavouk, do kterého v příštích týdnech také vstoupí.

V ME bude patřit mezi soupeře obou Čechů silné dánské duo Leon Madsen a Mikkel Michelsen, Poláci Janusz Kołodziej a Patryk Dudek, Andrzej Lebeděvs z Lotyšska, Antonio Lindbäck ze Švédska a Adam Ellis z Velká Británie.

O titul evropského šampiona se začne soupeřit 17. června v Czestochowé, další závody hostí 5. srpna německý Güstrow, 9. září Bydhošť a finálový se uskuteční 22. září v Pardubicích.

Reklama