Hlavní obsah

Drsné! Francouz po boji o titul kopal do českého soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Došlo i na šokující kopance v cíli! Už tak drsný souboj měl ještě drsnější tečku. Ostrá bitva o titul v závodě MS družstev na dlouhé ploché dráze i s odstupem rezonuje v internetovém světě, objevila se videa ukazující, jak těsný a hlavně tvrdý byl minulý týden boj o medailové pozice na oválu v Herxheimu. Češi zůstali druzí za vítěznými Němci a před bronzovými Francouzi. Zlato ovšem bylo blízko.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

České trio Josef Franc. Martin Málek a Hynek Štichauer po závodě tak trochu pociťovalo křivdu. Manažer týmu a bývalý úspěšný jezdec Zdeněk Schneiderwind litoval, že závěr finálové jízdy nebylo možnost posoudit při těsném dojezdu u videa. „Bylo by to bez dohadů," uvedl pro speedwaya-z.cz.

„Jeli jsme skoro čtyři kola na mistry světa. Bez deseti centimetrů," uznával podle plochodrážního webu v cíli porážku samotný Málek, který byl aktérem klíčového souboje, ale dohady zůstaly. Byl Stephan Tresarrieu před, či nikoli?

Rozhodčí určil verdikt, to je konečné, na tom se nic nezmění, protestovat nelze, i když se dál spekulovalo, že Málek zůstal před Francouzem.

Fotografie obou závodníků těsně za cílem je k vidění v jednom z článků na webu speedwaya-z.cz, není ovšem dostatečně průkazná, nevylučuje žádnou z možností.

Pokud by Málek vskutku zůstal před Francouzem, znamenalo by to v součtu s druhým místem France v rozhodující jízdě titul pro český tým před německou sestavou.

Oficiální záběry z kamery nebyly. Zůstalo jen u těch neoficiálních a také u spekulací a jitření atmosféry. Jistý je nevybíravý atak, ke kterému po ostrém boji sáhl Francouz, když hned dvakrát za jízdy - už za cílovou čarou - nakopl Málka. Jak ukazuje zvuková stopa, vyvolalo to nelibé vulgární reakce z českého tábora, zůstalo ale jen u nich.

Reklama