Hlavní obsah

Dvojice polských plošinářů posílí poprvé v extralize pražský Olymp

Generálkou na závod mistrovství světa na ploché dráze na pražské Markétě bude čtvrteční extraligový souboj mezi domácím Olympem a týmem Slaného. Během dubna Pražané doma už dva zápasy - s Mšenem a Pardubicemi - prohráli, a tak by se chtěli napotřetí pokusit o reparát.

Foto: www.matejkus.cz

Matěj Kůs (vlevo) je jednou z opor pražského Olympu.

Článek

Nebudou to však mít snadné. V barvách středočeského týmu se představí dva silní Poláci Slawomir Drabik a Robert Kosciecha, kteří spolu se Slovákem Martinem Vaculíkem představují nějvětší údernou sílu Autoklubu v AČR Slaný.

Na tuto situaci zereagoval stejným způspbem i PSK Olymp Praha, jenž bude poprvé v historii startovat se dvěmi posilami z Polska. První z nich je Rafal Dobrucki, zkušený závodník, který se svým týmem Zielona Góra získal loni titul mistra Polska v závodu družstev. Dalším "krajánkem" je Tomasz Rempala z KMZ Lublin. Polské posily společně s tradičními domácími oporami Josefem Francem, Zdeňkem Simotou, Lubošem Tomíčkem a Matějem Kůsem staví Olymp do role mírného favorita tradičního derby.

Závod začíná na břevnovském stadiónku v 18.00 a diváci budou mít při něm možnost zakoupit si za zvýhodněné ceny vstupenky na Grand Prix České republiky, která se na Markétě jede už 22. května. Za 600 korun se dá koupit lístek do sektoru I (běžná cena je 950 Kč) a za 1000 korun do sektoru J (1550 Kč).

Reklama

Související témata: