Hlavní obsah

Finská Grand Prix silničních motocyklů se kvůli bezpečnostní situaci nepojede

Velká cena Finska silničních motocyklů se kvůli aktuální geopolitické situaci neuskuteční ani letos. Na okruhu KymiRing, kterému navíc stále chybí dokončení potřebné homologace, se v předchozích dvou letech nemohlo závodit kvůli koronavirovým opatřením, tentokrát mezinárodní federace FIM a promotér šampionátu Dorna odložily Grand Prix na rok 2023 kvůli nejisté situaci s ohledem na ruskou invazi na Ukrajinu.

Foto: ORELAC Racing

Český závodník Oliver König

Článek

Ve Finsku se mělo jet 10. července na novém okruhu u Kouvoly, jenž přišel o premiéru v MotoGP třetí rok po sobě. Naposledy se ve Finsku jelo MS v roce 1982. Letošní sezona MotoGP tak bude mít s největší pravděpodobností dvacet zastávek.

"Homologační práce na KymiRingu společně s rizikem spojeným s aktuální geopolitickou situací v regionu nás bohužel donutily ke zrušení finské Grand Prix 2022," uvedli zástupci FIM, Dorny a sdružení týmů IRTA ve společném prohlášení.

Finsko, které hraničí s Ruskem, požádalo v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu o členství v NATO. Stejně se rozhodlo i sousední Švédsko, ruští politici tento krok označili za chybu s dalekosáhlými důsledky.

Reklama