Hlavní obsah

Plán nevyšel, Königovi druhý závod v Portugalsku nesedl

Měl velký plán, jenže se mu ho nepovedlo naplnit. Český závodník Oliver König ve druhém závodě v portugalském Estorilu dojel zcela osamocen na dvacátém místě. „Nesedlo mi to. Na startu poprchávalo, měl jsem v těch podmínkách obavy. Potřebuji se teď vzpamatovat a makat dál," uvedl König z týmu Orelac Racing. Šampionát superbiků pokračuje červnovým závodem v Itálii.

Foto: Orelac Racing

Plán nevyšel. Oliver König ve druhém závodě v portugalském Estorilu dojel na dvacátém místě a zcela osamocen.

Článek

Druhý závod superbikového víkendu se Königovi nepovedl. I když vyjel ze 17. místa, dobrou výchozí pozici nedokázal využít. „Start se mi nepovedl, vůbec nevím proč. Necítil jsem se dobře, v těchto podmínkách jsem na superbiku spadl v Indonésii ve druhém kole," vysvětloval český závodník. V sobotu do poslední zatáčky bojoval se dvěma soupeři, v neděli už jezdil osamocen. König se propadal a nezajížděl optimální časy.

V cíli ztratil 22 vteřin na předposledního Syahrina a na vítěze Jonathana Reau nabral ztrátu minuty a 14 vteřin. „Udělali jsme změny v nastavení a s motorkou jsem bojoval. Nebylo to dobré," smutnil König. Přitom sám ví, že už musí ukázat alespoň dílčí progres. „V týmu jsou trpěliví, pomáhají mi. I teď mi řekli, že musím pokračovat v práci a postupně se zlepšovat. Jsou mi oporou, za což jsem neskutečně vděčný. Chci se jim odvděčit dobrým výkonem a výsledkem," dodal směrem k pokračování šampionátu v italském Di Rimini (10. června).

Reklama

Související témata: