Hlavní obsah

Hvězda MotoGP Márquez musí na další operaci pravé paže

Šestinásobný mistr světa MotoGP Marc Márquez se v nejbližší době podrobí další operaci ramene a pravé paže, kterou si vážně poranil v červenci 2020 v Jerezu. Hvězdný Španěl to oznámil na dnešní mimořádné tiskové konferenci v dějišti Velké ceny Itálie v Mugellu. Na jak dlouho ze šampionátu vypadne, zatím není jasné.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Marc Márquez se podrobí další operaci ramene a pravé paže,

Článek

"Závodění mi nedělá radost. Mám velké bolesti, nemůžu jezdit tak, jak bych chtěl," uvedl Márquez, jenž měl navíc v dnešní kvalifikaci vážně vypadají pád a obsadil dvanácté místo.

"Udělali jsme velké pokroky, ale Marcova pozice na motocyklu není taková, jakou by potřeboval k dosažení svých cílů," řekl šéf Márquezova týmu Repsol Honda Alberto Puig. Devětadvacetiletý Španěl ještě odjede nedělní závod a pak se podrobí operaci ve Spojených státech amerických.

Márquez si pravou paži těžce zranil při pádu v zahajovacím závodu "koronavirové" sezony 2020. Podrobil se třem operacím, ale od té doby má s paží stále problémy. Letos měl také potíže s dvojitým viděním a musel vynechat dvě Grand Prix. Na stupně vítězů se v této sezoně ještě neprobojoval.

Reklama