Hlavní obsah

Kornfeil odstartuje na Sachsenringu ze sedmé řady, Abraham z osmé

Hohenstein-Ernstthal

Jakub Kornfeil zajel v kvalifikaci na Velkou cenu Německa silničních motocyklů 21. čas a na startu nedělního závodu třídy Moto3 bude v sedmé řadě. Karel Abraham byl v královské MotoGP ještě o dvě příčky horší a odstartuje z osmé řady.

Foto: Sport.cz

Jakub Kornfeil na okruhu v Assenu.

Článek

Kornfeil na Sachsenringu zaostal o 894 tisícin sekundy za Španělem Jorgem Martínem, jenž si v letošní deváté Grand Prix připsal šestou pole position. Nejrychlejší kvalifikační trio se vešlo do necelých sedmi setin sekundy - druhý Marcos Ramírez na svého krajana ztratil 60 tisícin, Ital Enea Bastianini pouze o pět tisícin víc.

Jednadvacáté místo nicméně nemusí být pro Kornfeila z hlediska nadějí pro závod neřešitelný problém. Před dvěma týdny v Assenu český jezdec startoval ještě o řadu dál a zajel si sezonní maximum páté místo.

„Z kvalifikace jsem hodně smutný. Nesplnili jsme cíl. Od minuty a dvaceti šesti vteřin jsem hodně daleko a bez tohoto času prostě nešlo uspět. Co mně trošku ztěžuje život, je nastavení motorky. Je agresivní v technických pasážích. Vyzkoušeli jsme už mnoho variant, ale zatím nic nezabralo. Teď budeme všechno ještě jednou krůček po krůčku procházet a doufám, že na něco přijdeme. Pořád věřím, že na Sachsenringu dokážeme udělat dobrý výsledek," líčí Jakub Kornfeil.

Márquez potvrdil dominanci

V MotoGP potvrdil svou letitou dominanci na Sachsenringu mistr světa Marc Márquez. Španělský jezdec vyhrál na tomto okruhu kvalifikaci už podeváté za sebou a v neděli bude útočit stejně tak na deváté vítězství v řadě v závodě.

Kvalifikace nejsilnější třídy byla ještě vyrovnanější než u Moto3. Druhého Daniela Petrucciho z Itálie porazil Márquez jen o 25 tisícin, třetí Jorge Lorenzo ztratil 57 tisícin.

Abraham nepostoupil do druhé části kvalifikace a byl klasifikován na předposledním 23. místě.

Kvalifikace na Velkou cenu Německa, závod mistrovství světa silničních motocyklů na Sachsenringu:
Moto3:
1. Martín (Šp./Honda) 1:26,434
2. Ramírez (Šp./KTM) -0,060
3. Bastianini (It./Honda) -0,065
...
21. Kornfeil (ČR/KTM) -0,894
Moto2:
1. Pasini 1:23,787
2. Marini -0,181
3. Bagnaia (všichni It./Kalex) -0,183
MotoGP:
1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:20,270
2. Petrucci (It./Ducati) -0,025
3. Lorenzo (Šp./Ducati) -0,057
...
23. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.