Hlavní obsah

Smolný start do sezony! Salač musel na další operaci a přijde o závod v Portugalsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má to být jeho průlomová sezona ve světovém šampionátu, jenže pro motocyklistu Filipa Salače začíná hodně smolně. V prvním závodě sezony kvůli bolavé ruce skončil daleko za bodovanou patnáctkou, další klání v Portugalsku úplně vynechá, protože ve čtvrtek musel podstoupit operaci ruky. „Zákrok dopadl dobře a i já se cítím v pohodě, i když jsem extrémně smutný a zklamaný, že nebudu moct závodit v Portimau,“ uvedl Salač. V Portugalsku se jede koncem příštího týdne, ale Čech ještě nebude úplně fit.

Foto: Jiří Šimeček/Red Bull Content Pool, Red Bull

Filip Salač na archivním snímku

Článek

Salač má problémy s rukou dlouhodobě. V zimě sice absolvoval operaci, která měla vše vyřešit, jenže už v předsezonních testech ho bolest dál a dál limitovala. Stěžoval si, že kvůli tomu má najeto málo kol, moc toho nenatrénoval ani v Kataru.

„Tady jsem nebyl schopen objet více než tři rychlá kola. A v závodě, který má 18 kol, a ještě jste ve stresu, jsem věděl, že to bude zcela bez šance,“ říkal po nedělním závodě pro Nova Sport.

Po diskusi s lékaři z Barcelony se rozhodl ještě pro jednu operaci. „Omlouvám se týmu a našim skvělým sponzorům a děkuji všem za pochopení a podporu, protože od začátku dávali jasně najevo, že moje zdraví je pro ně hlavní prioritou. Teď budu tvrdě pracovat na tom, abych se rychle zotavil, abych se mohl co nejdříve vrátit na trať a podávat výkon na své nejvyšší úrovni,“ uvedl Salač v tiskové zprávě týmu.

Vrátit do závodu by se mohl 22letý jezdec v polovině dubna v americkém Austinu.

Reklama

Související témata: