Hlavní obsah

Smrž cítí, že jde správným směrem. S Aprilií se učí rychle

PRAHA

Přesednutí na aprilii se pozitivně projevilo i na výsledcích Jakuba Smrže v seriálu mistrovství světa superbiků. Po pádech v brněnské premiéře představuje deset bodů z Anglie jeden z nejvýraznějších zisků sezóny. V Silverstonu se dočkal po dvou a půl měsících dojetého závodu, bodoval v obou jízdách a přerušil sérii šesti nedojetí.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Český motocyklový jezdec Jakub Smrž

Článek

„Cítím, že jdu správným směrem. Na nové motorce jsem byl už daleko jistější než při premiéře na Masarykově okruhu,“ říká český závodník, jenž za cennější než body ze Silverstonu považuje další velké poznání motocyklu a zlepšení stylu jízdy.

„Málokdo si dokáže představit, jaké to je po více než třech letech strávených na ducati sednout na úplně odlišnou motorku. Snažím se ale učit co nejrychleji, určitě nebudu jako jiní čeští jezdci tvrdit, že se musím rok zvykat. Vždyť jen během posledních dvou týdnů jsme udělali obrovský kus práce i velký krok kupředu,“ naznačuje Smrž.

Červencová blesková změna značky se podle něj pozitivně odráží i v technickém zázemí týmu. „U Ducati nebyl servis žádný, od Aprilie jsou přísun materiálu i podpora výborné. Já jsem v týmu sice jen ten, který jede, na čem mu řeknou, ale samozřejmě se mě ptali, co si o přechodu k Aprilii myslím, a byl bych hloupý, kdybych byl proti,“ uvažuje Smrž, jenž v Silvesrtonu startoval po čtvrtém čase ze superpole letos poprvé z první řady.

„V závodě jsem měl ještě trochu problémy v pomalejších úsecích, hlavně kvůli vibrování zadku motorky, ale cítím, že už jsme velmi blízko k dosažení solidního základního nastavení. Hlavně věřím, že trend zlepšení potvrdí i poslední tři závody šampionátu, i když vzhledem k bodovým rozestupům v celkovém pořadí těžko mohu vylepšit současnou třináctou příčku,“ přiznává Smrž, který už nyní myslí na příští sezónu, kdy má znovu sedlat Aprilii.

Reklama

Související témata: