Hlavní obsah

Šok pro fanoušky. Nevídaná oslava triumfu

Radost nechal propuknout naplno, vychutnával si jedinečné chvíle po premiérovém triumfu. Dán Anders Thomsen v Gorzówě po vítězství v závodě Grand Prix učinil to, co se ve světě ploché dráhy nevidí. Čestné kolo absolvoval skoro nahý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Pátý závod seriálu, který v květnu zavítal i do Prahy, se proměnil v dokonalý triumf jezdců, kteří hájí barvy gorzówského klubu v polské extralize. Za Thomsenem skončil Slovák Martin Vaculík a domácí eso a lídr seriálu Bartosz Zmarzlik. „Úžasné. Známe se velmi dobře. Závodíme tady spolu a jsme opravdu dobří přátelé. Bartek tady normálně úplně létá, normálně je skoro nemožné ho tady porazit," líčil Thomsen po životním triumfu

Sotva souboj skončil, vyrazil Dán před diváky tak, jak to na oválech není běžné. V GP něco takového bylo k vidění poprvé v historii. Svlékl kevlarovou kombinézu a odložil i vše ostatní, až na spodní prádlo. Pouze v něm jel čestné kolo.

„Mimo seriál už jsem to jednou předvedl, když jsem poprvé vyhrál dánské finále! Bylo to týmovém závodě v Munkebu. Já a moji spolubojovníci jsme si řekli, že bychom se měli svléknout a odjet tak jedno kolo pro živé televizní vysílání. Tak jsme to udělali a objevili jsme se v největším sportovním programu v Dánsku. Vyhrál jsem tenkrát cenu za nejlepší oslavu," pokračoval, ale sobotní vítězství v Polsku musí řadit ještě mnohem výš. „Je to úžasný pocit vyhrát Grand Prix na dráze mého domovského klubu. Jsem ohromen."

Reklama