Hlavní obsah

Start plochodrážní extraligy odložilo krupobití. Letos soupeří o titul jen tři týmy

Domácí plochodrážní sezóna měla odstartovat atraktivní reprízou loňského extraligového finále mezi Olympem a Pardubicemi, jenže úvodní závod na pražské Markétě znemožnilo úterní silné krupobití.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicki Pedersen během Grand Prix v ploché dráze na stadiónu Markéta v Praze.

Článek

„Přes veškeré úsilí se nám po hustém dešti nepodařilo upravit dráhu tak, aby se na ní dalo závodit. Jezdci sice zkusili vyjet, ale fakt to nešlo. Teď se musí v nabitém kalendáři najít náhradní termín," říká za pořádající pražský klub Pavel Ondrašík.

Soutěž absolvují letos poprvé pouze tři týmy. Obhájce prvenství z Pardubic doplňují šampión z roku 2012 Olymp Praha a tým ze Slaného. Podmínky už neakceptovalo Mšeno, zaprášenou minulostí je účast dřívějších bašt Plzně, Březolup, Chabařovic či Kopřivnice. „I ve třech ale může mít ligová soutěž kvalitnější úroveň než dřív. Vedle všech jezdců domácí špičky se v ní objeví i řada zvučných jmen z ciziny," míní Ondrašík.

Olymp ve snaze o návrat na trůn chce vedle France s Kůsem nasazovat i trojnásobného mistra světa Dána Pedersena, momentálně vedoucího muže seriálu Grand Prix. Na soupisce pražského klubu jsou navíc také krajan Kildemand a Australan Batchelor.

Pardubickými tahouny mají být dva nejlepší z domácího šampionátu jednotlivců A. Dryml a Milík, společně s úřadujícím juniorským mistrem světa Polákem Dudkem. Pokud nebude mít ligové povinnosti na britských ostrovech, bude v pardubických službách i Slovinec Žagar.

Dlouhodobá část extraligy skončí po celkem šesti soubojích 28. srpna. Mužstva na druhém a třetím místě tabulky se pak utkají o to, kdo z nich vyzve ve finále vítěze základní části.

Reklama

Související témata: