Hlavní obsah

Tragický konec! Drsný závod na ostrově Man si vyžádal další oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest mrtvých si vyžádal letošní ročník motocyklové Tourist Trophy, slavné akce na ostrově Man. Čtyři měsíce po havárii, při níž zemřel pilot francouzské posádky sajdkáry César Chanal, podlehl následkům těžkého zranění v nemocnici i jeho krajan a spolujezdec Olivier Lavorel. Oznámili to pořadatelé akce.

Foto: Twitter Isle of Man TT Races, Twitter

Cesar Chanel a Olivier Lavorel před nehodou na Tourist Trophy.

Článek

K nehodě došlo 4. června v ulici Bray Hill v hlavním městě ostrova Douglasu. Stroj po ní skončil v plamenech. Chanal zemřel na místě, Lavorel nehodu přežil, ale s vážnými zraněními byl v kritickém stavu hospitalizován v Liverpoolu. Později byl převezen na kliniku do Francie.

Organizátoři akce v první reakci oběť chybně identifikovali a prohlásili za mrtvého právě Lavorela, později se omluvili s tím, že "původní proces identifikace se odehrál podle zavedených postupů a muselo při něm dojít k záměně."

Při letošním ročníku Tourist Trophy, která je považována za jeden z nejnebezpečnějších závodů na světě, přišlo o život celkem šest závodníků. Po havárii v kvalifikaci zemřel britský motocyklista Mark Purslow, následně přišel o život severoirský motocyklista Davy Morgan, k Chanalovi a nyní Lavorelovi přibyli po další nehodě sajdkáry Britové Roger a Bradley Stocktonovi, šestapadesátiletý otec s jednadvacetiletým synem.

Závody na ostrově Man se jezdí od roku 1907 a celkem si už vyžádaly bezmála tři stovky životů. Pouze rok 1982 se obešel bez obětí. Letos se jelo po dvouleté pauze zaviněné koronavirem, což byla pro Tourist Trophy nejdelší přestávka od druhé světové války.

Reklama

Související témata: