Hlavní obsah

Udrží se Čech v GP? Nemusí to být ještě ztracené!

PRAHA

Pětadvacet bodů manko na záchranu! A až patnácté místo. Nepříliš lichotivé je postavení jediného českého zástupce v plochodrážní Grand prix Lukáše Drymla po pěti z jedenácti dílů seriálu. Osmá příčka zaručující ještě udržení i pro příští rok je pro něj téměř v nedohlednu. „Ale ztracené to není,“ věří Dryml před sobotním pražským závodem, v němž se GP zlomí do druhé poloviny.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml

Článek

Právě doma by bylo příjemné nastartovat k obratu. „Jednoho jezdce chceme v semifinále,“ přeje si ředitel pražského závodu Petr Ondrašík, aby se někdo z českých plošinářů dostal mezi osm nejlepších.

Ve hře v závodě je i divoká karta Luboš Tomíček, který do tohoto ročníku GP zasáhl už i z pozice prvního náhradníka a Drymla dokázal porazit. Pražská dráha je jeho domácí. „Beru vše do desátého místa,“ chce si Tomíček vylepšit své životní maximum mezi elitou. Dosud nejlepším českým výsledkem v pražském závodě je páté místo již zesnulého Antonína Kaspera z roku 1999.

Ani pokud se Dryml nedostane mezi osm nejlepších v celkovém pořadí, nemusí být pro něj tak úplně zle. Ovšem musí spoléhat, že promotéra seriálu, společnost BSI, zaujme výkony natolik, že dostane stálou divokou kartu.

Byla by to jeho poslední šance pro příští rok, v kvalifikaci probíhající v letošní sezóně už totiž skončil. Před branami jejího finále zůstali i všichni ostatní Češi. další šance se rýsuje až příští rok.

Čeští jezdci v GP
Nastálo tam už jeli:
Kasper, Brhel, Jirout, L. Dryml, A. Dryml.
Divoké karty a náhradníci:
Topinka, Šváb, Makovský, Franc, Tomíček, Simota, Rymel, Kůs.
Mohou tam vbrzku dojít:
z letošní kvalifikace nikdo, všichni zůstali před branami jejího finále, L. Dryml si ale ještě může vyjet jedno z osmi míst znamenajících záchranu v GP, případně na sebe upozornit výkony, aby dostal stálou divokou kartu.
Výhledově:
A. Dryml, Šitera, Kůs...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.