Hlavní obsah

Ultimátum pro Königa! Mladý Čech pořádně naštval manažera a jeho sezona je v ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český závodník Oliver König má velký problém. Momentálně není jasné, jakým směrem se bude dál ubírat jeho kariéra. Jezdec je sice na startovní listě letošního ročníku MS superbiků, ale zásadní slovo na pokračování má jeho manažer Miloš Čihák. Právě on vyjednává podmínky ve španělském týmu Orelac Racing, za který König minulou sezonu jezdil. A právě on musí smlouvu podepsat. „Vše finalizujeme, ale já se zatím zdráhám tento krok učinit. Oliver mi totiž zapomněl říci, že v minulém roce nechodil na vysokou školu. Dal jsem mu ultimátum – buď to napraví, nebo letos prostě nepojede," vysvětlil Miloš Čihák, CEO Movisio Racing.

Foto: Orelac Racing

Závodník Oliver König řeší velký problém, povedlo se mu totiž naštvat manažera.

Článek

Minulý rok byl pro Olivera Königa náročný. Poprvé závodil mezi světovou elitou v nejvyšší třídě superbiků. Jako nováček vybojoval tři body a povedlo se mu dokončit všechny hlavní závody. Po poslední akci v Austrálii prohlásil, že by rád v superbicích zůstal. „O Olivera byl zájem z jiných týmů. Je pro mě až neuvěřitelné, že během toho náročného roku nedělal chyby na litrové motorce. A když jezdec nepadá, tak určitě má potenciál zrychlovat, což si uvědomují také manažeři z jiných stájí," prohlásil na adresu pražského jezdce Miloš Čihák.

Momentálně se proto finálně dolaďují podmínky s týmem Orelac Racing, jehož barvy v minulé sezoně König v superbicích hájil. Je tu ale háček, který může vše zhatit. „Oliver mě velmi naštval, protože mi zamlčel, že od června nechodil na vysokou školu. Přitom jsme se domluvili, že v tomto nemůže polevit a studium je pro jeho budoucnost a uplatnění rovněž velmi důležité. Když jsem se to dozvěděl, vyčetl jsem mu takovým způsobem, že to mělo parametry jak z hororu od Alfreda Hitchcocka," vysvětloval manažer.

König dostal od Čiháka jednoznačné ultimátum – buď si zařídí co nejdříve studium na vysoké škole, nebo v letošním roce s jeho podporou nepojede. „To je má hlavní podmínka, přes kterou nejede vlak, natož litrová motorka. Co mám zprávy, tak Oliver v tom aktivitu vyvíjí a o jeho budoucnosti by mělo být jasno v příštím týdnu," doplnil Čihák z týmu Movisia Racing, který podporuje talentované závodníky.

Reklama

Související témata: