Hlavní obsah

Zlatou přilbu pojede sedm účastníků Grand Prix a šest Čechů

Pardubice

K drobným změnám ve startovní listině došlo na posledních chvíli před 65. ročníkem plochodrážního závodu o Zlatou přilbu města Pardubic, který se pojede na stadiónu ve Svítkově tuto neděli. Nabídku na jedno ze dvou uvolněných míst dostal Rune Holta, norský rodák reprezentující Polsko a bývalý jezdec Grand Prix. V šestatřicetičlenném startovním poli bude také šest českých reprezentantů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Do Pardubic přijede sedm stálých účastníků prestižního seriálu Grand Prix. Mezi nimi je i Švéd Andreas Jonsson, který jako jediný ze startujících dokázal Zlatou přilbu už vyhrát (2007). Dalšími jsou jeho krajan Antonio Lindbäck, Slovinec Matej Žagar, Polák Krzysztof Kasprzak, Dán Niels-Kristian Iversen, dvojnásobný mistr světa Greg Hancock z USA a Australan Darcy Ward.

Součástí plochodrážního svátku od pátku do neděle budou čtyři závody. Vedle tradiční Zlaté přilby a páteční Zlaté stuhy se pojede v sobotu také finále mistrovství světa juniorských družstev a v pátek rozvíjející se disciplína flat track.

Drymlové budou chybět

Z Čechů poměří síly se špičkou Josef Franc, Matěj Kůs, Tomáš Suchánek, Hynek Štichauer a Václav Milík. Ten pojede také finále mistrovství světa juniorských družstev i Zlatou stuhu. Jako šestý Čech bude do Zlaté přilby nasazen po Milíkovi nejlepší domácí junior z pátečního závodu této kategorie. Chybět budou čerstvý mistr republiky Aleš Dryml, kterého čeká finále mistrovství Evropy, i jeho zraněný bratr Lukáš Dryml.

Do finále MS juniorských družstev nominoval kouč Milan Špinka čtveřici Milík, Zdeněk Holub, Roman Čejka a Eduard Krčmář. Ti se utkají s Dány, Australany a favorizovaným Polskem. Start Zlaté přilby je v neděli ve 13:30, finále je připraveno na 18:20.

Reklama

Související témata: