Hlavní obsah

Zpět na vrchol, velí český trumf po nezdaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdobí jej excelentní forma. Ukazuje ji v celé sezoně. Až na výjimky, které bohužel pro něj přicházejí i v klíčových chvílích. Václav Milík pokazil před pár dny na jemu dobře známé dráze ve slovenské Žarnovici jednu z kvalifikací o zisk stálého místa v příštím ročníku Grand Prix. Ppřed startem v sobotním pražském závodě seriálu na divokou kartu se nejlepší český plochodrážník naladil na lepší notu v dalších bitvách při lize v Polsku či Švédsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík na archivním snímku.

Článek

Žarnovický výsledek nesl těžce. „Posledních několik závodů se potýkáme s obrovskou smůlou spojenou s technickými problémy," vysvětloval po kvalifikačním závodě, kdy zůstal daleko od čtyř postupových pozic. Skončil až desátý.

„Pociťujeme obrovské zklamání, protože závod pro nás byl jeden z hlavních vrcholů letošní sezony ale bohužel i tohle k motorsportu patří," posteskl si Milík za celý tým, ale věřil, že příčina trablů je odhalena.

Velký pražský plochodrážní víkend
Pátek 2 června 18:45 SGP 2, MS juniorů - za ČR jede celý seriál Petr Chlupáč, Daniel Klíma má divokou kartu pro Prahu, náhradníky tu jsou Jaroslav Vaníček a Matouš Kameník.
Sobota 3. června 18:45 Speedway Grand Prix - za ČR jede na divokou kartu Václav Milík, náhradníky budou Jan Kvěch a Eduard Krčmář
Poslední volné vstupenky jsou v předprodeji na Ticketportalu

„Konečně jsme dospěli k závěru, proč tomu tak je a doufáme, že to teď co nejrychleji vyřešíme a že se dostaneme zpět na vrchol!" zavelel před pražským závodem a zadoufal, že si nadělí opožděný dárek k nedávným třicetinám a že může být zase českým trumfem.

V Praze se už v roce 2017 dokázal prodrat s divokou kartou na třetí stupínek, v minulých dvou letech dostal přednost Jan Kvěch. Milíka vrátily do pole GP jeho letošní výkony.

Čeká podporu fanoušků, zve je od počátku týdne do hlediště na Markétě na sobotu i páteční závod MS juniorů. „Doufám, že mě i další české jezdce během víkendu poženou vpřed."

Reklama