Hlavní obsah

Drama a vítězství! Mičánkův tým ovládl finále Lamborghini Super Trofeo Europe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední závod sezony korunoval tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra vítězstvím. Posádka Karol Basz - Bronislav Formánek nejdřív v prvním závodě v Portimau dojela druhá, odpolední dramatické finále ale zvládla nejlépe a ve třídě Pro-AM zvítězila. Formánek se díky tomu dostal na třetí pozici v celkovém hodnocení seriálu.

Foto: Buggyra media

České barvy v čele závodu...

Článek

Čtyři vozy kategorie Pro-AM v jedné vteřině. Tak vypadal konec posledního závodu sezony nejrychlejšího cupového seriálu na světě - Lamborghini Super Trofeo Europe - z pohledu týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra. Karol Basz za volantem týmového Huracánu nejprve dotáhl vedoucí skupinu třídy Pro-AM a v dramatickém souboji se nakonec dostal do jejího čela.

Body z posledního závodního víkendu změnily i rozložení sil v celkovém hodnocení šampionátu. Bronislav Formánek po dvou vítězstvích z předposledního podniku a nynějšímu výsledku dosáhl na hranici 98 bodů, stejně jako má francouzský pilot Milane Petelet. Víc vítězných podniků ale Formánka posunulo před Francouze na finální třetí místo v hodnocení šampionátu.

„Je to neuvěřitelná radost, zadostiučinění, euforie. Že se nám podařilo vyhrát opravdu až v posledních dvou kolech, kde nebylo nic jisté, a že díky tomu Broněk dosáhl na celkové třetí místo, je snový výsledek. Mysleli jsme na to, že bychom nakonec třetí pozici utrhnout mohli, ale že to vyjde takhle dramaticky a až na závěr, bych si nikdy netipl," konstatuje po závodu manažer týmu Jiří Mičánek jr.

Bronislav Formánek měl při testech těžkou nehoduVideo: Buggyra

Posádka Basz - Formánek si dobře vedla i v celkovém hodnocení. V prvním závodu byla čtvrtá, ve druhém pátá. „Jsme jen úplný kousek od absolutních stupňů vítězů a já věřím, že to není meta, na kterou bychom nemohli v příští sezoně dosáhnout," naznačil ambice týmu do roku 2023 Mičánek. Ve třídě LC Cup skončili Libor Dvořáček a Kurt Wagner v obou závodech na šesté pozici.

Na finále evropské sezony Lamborghini Super Trofeo navazovalo světové superfinále, ve kterém se proti sobě postavili jezdci z evropského a amerického šampionátu.

Reklama