Hlavní obsah

Rus na stupních vítězů při hymně hajloval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za normálních okolností by jeho jméno znalo jen pár motoristických nadšenců, ale stačilo jedno gesto a o ruském závodníkovi Artěmu Severjuchinovi se píše po celém světě. Po svém víkendovém triumfu v portugalském Algarve v motokárovém juniorském šampionátu FIA Karting World šokoval svým pozdravem.

Foto: repro Nexta TV

Ruský závodník Artěm Severjuchin šokoval nacistickým pozdravem.

Článek

Aby se vyhnul sankcím vůči Rusku, startuje Severjuchin na mezinárodním poli pod italskou vlajkou. Když mu k triumfu v Portugalsku hrála italská hymna, vyšvihl Rus pozdrav vztyčenou pravicí, který „proslavili" v minulosti italští fašisté a němečtí nacisté.

Těžko říct, zda to měla být nějaká úlitba směrem k Itálii, každopádně v téhle zemi je fašistický pozdrav od roku 1952 nelegální.

15letému Rusovi to evidentně celé přišlo jako náramná legrace, smích se nijak nesnažil skrývat.

Každopádně není divu, že v kontextu současného dění, kdy Rusko označuje sousední Ukrajinu za nacistickou a proklamovanou denacifikací ospravedlňuje brutální válku, kterou v zemi vede, jeho počin budí na sociálních sítích velmi ostré reakce.

Reklama