Hlavní obsah

Citroën se v roce 2007 vrátí do MS v rallye

PRAHA

Dobrá zpráva pro příznivce továrního týmu Citroën. Vládce uplynulých dvou ročníků mistrovství světa v automobilových soutěžích bude chybět mezi elitou jen jednu sezónu. Vedení francouzské automobilky přehodnotilo svůj plán opustit svět rallye a po jednoletém přechodném období se chce v roce 2007 opět vrátit do světového šampionátu.

Foto: Citroën

Sebastien Loeb s citroenem na trati Mexické rallye.

Článek

Citroën, podobně jako koncernový partner Peugeot, opouští po letošní sezóně světovou rallye z důvodu velkých nákladů. Světová rada Mezinárodní automobilové federace (FIA) ale potvrdila hlavní linii v budoucích technických a sportovních pravidlech, která budou platit pro mistrovství světa. Plánované změny by měly výdaje výrazně snížit. A Citroën se proto rozhodl, že se do rallye vrátí.

"Nová pravidla nám umožní správně využít náš rozpočet. Není proč dál váhat s návratem na nejvyšší úroveň rallye sportu. Pro tým, jeho fanoušky a všechny, kteří nás během posledních tří sezón podporovali, nemohlo toto rozhodnutí přijít v lepší chvíli. Jsem nadšený," uvedl sportovní ředitel stáje Guy Fréquelin.

Rok 2006 bude pro tým přechodným obdobím. Dvojnásobní mistři světa Sébastien Loeb s Danielem Elenou a budou startovat s Xsarou WRC v soukromém týmu. Automobilka bude mezitím pracovat na vývoji nového speciálu Citroën C4 WRC, s nímž se v následující sezóně vrátí do seriálu.

Reklama

Související témata: