Hlavní obsah

K titulu v rallye dál míří Evans, Neuville nevyhraje ani letos

Z boje o titul mistra světa v automobilových soutěžích vypadl Thierry Neuville. Belgický jezdec, třetí v průběžném pořadí šampionátu, nedokončil úvodní etapu Rallye Monza. Po šesti rychlostních zkouškách závěrečné soutěže sezony těsně vede Španěl Dani Sordo s hyundaiem, hlavní adept na titul Elfyn Evans je s toyotou čtvrtý.

Foto: Sport.cz

Belgičan Thierry Neuville.

Článek

Neuvilleovi se v dešti stala osudnou čtvrtá rychlostní zkouška, v níž podle webu šampionátu WRC trefil retardér a s poškozeným zavěšením kola svého hyundaie musel skončit. Ani letos tak pětinásobný vicemistr světa titul nezíská.

Sordo vede o sekundu před Esapekkou Lappim z Finska, který jede s fordem. Z adeptů na celkové prvenství v MS je na tom nejlépe třetí Sébastien Ogier, Evans na něj ztrácí pět sekund. Loňský šampion Ott Tänak je za nimi s minimálním odstupem pátý.

"Bylo to těžké, auto neustále plavalo. Ale neudělali jsme žádnou chybu a pořád jedeme," řekl Evans. "Pořádně to klouzalo a zítra to nebude lepší," souhlasil Ogier.

Brit Evans vede šampionát s čtrnáctibodovým náskokem před Ogierem, Tänak ztrácí dalších 14 bodů. Vítěz rallye může získat maximálně třicet bodů. O víkendu se o mistru světa rozhodne ve zbylých deseti měřených testech.

Reklama

Související témata: