Hlavní obsah

Kubica vládne rallye na Kanárech, Kopecký je druhý

Praha/Las Palmas

Bývalý pilot formule 1 Robert Kubica vstoupil nejlépe do Rallye Kanárské ostrovy, která je třetím dílem mistrovství Evropy v automobilových soutěžích. Polský závodník startující s podporou automobilky Citroën vede po třech odjetých rychlostních zkouškách s náskokem necelých 40 sekund na dvojnásobného vítěze soutěže Jana Kopeckého, který hájí barvy továrního týmu Škoda Motorsport.

Foto: Sport.cz

Robert Kubica s vozem Citroën DS3 RRC při Rallye Kanárské ostrovy.

Článek
Fotogalerie

Kubica vypadl z kolotoče formule 1 v roce 2011 po těžké havárii při regionální rallye v Itálii. Na automobilové soutěže ale nezanevřel a v letošní sezóně jej čekají starty v evropském šampionátu i nově vytvořené podkategorii WRC2 v rámci mistrovství světa.

Při své letošní premiéře těžil v dopoledním bloku z lepšího výběru pneumatik, které sehrály důležitou roli poté, co ostrovy zasáhlo deštivé počasí a mlha. Kopecký drží se škodovkou druhou příčku s náskokem 15 sekund na Craiga Breena s peugeotem.

"Podmínky na trati byly opravdu záludné a volba pneumatik nebyla vůbec jednoduchá. Snad poprvé z deseti případů jsem vybral správně! Už jsem na to téma i vtipkoval, protože v minulosti pro mě byl výběr gum opravdovou noční můrou. Snad budeme mít šťastnou ruku dál," poznamenal Kubica po úvodní části soutěže.

Po servisní zastávce v Las Palmas rallye pokračuje odpoledne dalšími pěti erzetami.

Reklama