Hlavní obsah

Lídr Meeke odstoupil z Francouzské rallye, vede Neuville

Aktualizováno

Lídr Francouzské rallye Kris Meeke odstoupil v polovině druhé etapy ze závodu a nenaváže na předchozí triumf z Mexika. Před nedělním finále na Korsice vede Belgičan Thierry Neuville s komfortním náskokem 38,9 sekundy před Sébastienem Ogierem z Francie a sahá po prvním vítězství v sezoně a třetím v kariéře. Tovární jezdec Škody Jan Kopecký se po pátečních problémech s posilovačem řízení a defektu propracoval s fabií ze čtvrté desítky na 18. místo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 2. etapy francouzské rallyeVideo: sntv

 
Článek

Meeke přijel do cíle šesté rychlostní zkoušky s kouřícím vozem, a přestože průběžně v té chvíli stále figuroval v těsném vedení, jeho tým Citroën vzápětí oznámil, že dál kvůli poruše motoru pokračovat nebude.

Na prvním místě jej vystřídal Neuville v hyundai. Vicemistr světa ovládl tři ze čtyř zkoušek druhého dne a už po polovině etapy těsně předstihl Ogiera s fordem.

Z jejich souboje pak ale sešlo, protože čtyřnásobný světový šampion Ogier v závěrečné erzetě nabral kvůli technickým problémům více než půlminutovou ztrátu. Třetí je Neuvilleův týmový kolega Dani Sordo ze Španělska a jeho manko na lídra činí 57,7 sekundy.

"V závěru sedmé zkoušky jsme ztratili tlak v hydraulice, tak jsme se zaměřili jen na to dokončit den a dostat se do servisu. Auto se chovalo dost nevypočitatelně," konstatoval Ogier.

Jezdce v neděli na Korsice čekají už jen dva měřené testy, nejprve 53,8 km dlouhá zkouška a na závěr desetikilometrová power stage.

Francouzská rallye, podnik MS v automobilových soutěžích - po 2. etapě
1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 2:44:10,2
2. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta RS) -38,9
3. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20) -57,7
...18. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -16:21,1.

Reklama

Související témata: