Hlavní obsah

Loprais se topil v bahně. Prodělal zimnici i horečku, ale nakonec vybojoval druhé místo!

Elista/Praha
Aktualizováno

Aleš Loprais měl ve třetí etapě Silk Way Rallye s nizozemským kamiónem MAN problémy s navigací, topil se v bahně, ale nakonec skončil druhý za Nikolajevem a posunul se i celkově na druhou příčku.

Foto: loprais.cz

Aleš Loprais během třetí etapy Sil Way Rallye, v níž přes velké problémy vybojoval druhé místo

Článek
Fotogalerie

„Etapa s Volgogradu do Elisty byla hodně bahnitá. Auto i my v kabině jsme dostali pořádně zabrat. Nefungovala nám dobře navigace, což znamenalo, že jsme museli kolem některých průjezdních bodů, jež nelze vynechat, protože bychom byli diskvalifikováni, projet i vícekrát, aby je navigace zaznamenala. Těžko bychom se dohadovali s organizátory, že problém nebyl v nás, ale v elektronice. Ztráceli jsme tím cenné minuty, což nás dost štvalo," uvedl Aleš Loprais pro Sport.cz.

„Bylo to strašně hektické a mně nebylo moc dobře. V autě jsem snad během pár desítek minut prodělal chřipku i zimnici. Udržet tempo v momentech, kdy jsem cítil, že mám horečku, nebylo jednoduché," přiznal český pilot.

Tím však problémy neskončily. „Projížděli jsme dunová pole a na jedné duně jsem udělal chybu, když jsem špatně zařadil. To se stane během setiny sekundy, jenže nás to stálo půl minuty. A aby nebylo potíží málo, po jednom z větších skoků se uvolnil volant, ale situaci jsme zvládli a nakonec dojeli druzí v etapě," oddechl si Loprais.

Zatímco Rus Nikolajev si s továrním Kamazem udržel bez problémů první příčku a navýšil svůj náskok, jeho krajan Mardějev také chyboval a Lopraisovi nestačil. Český pilot nizozemského týmu InstaForex Eurol Veka se tak dostal na celkovou druhou příčku.

„Je to příjemné, být v polovině soutěže druhý, ale pořád to nic neznamená. Navíc nás v těžkém terénu čeká ve středu nejdelší speciální test celé rallye se startem a cílem v Elistě, který měří 506 kilometrů. Myslím si, že v téhle etapě se může lámat chleba, protože po úterku toho mají všichni dost," dodal Aleš Loprais. V závodě už nepokračuje kvůli technickým problémům Václav Svoboda s tatrou.

Výsledky kamiónů ve 3. etapě:
1. Nikolajev (Rus., Kamaz)3:01:44 h.
2. Loprais (ČR, MAN)+5:37 min.
3. Mardějev (Rus., Kamaz)+10:41
Průběžně:
1. Nikolajev10:05:41
2. Loprais+12:51
3. Mardějev+13:34

Reklama