Hlavní obsah

Loprais získal skalpy všech ruských kamazů přímo v jejich doupěti

ASTRACHAŇ

Jedinečný kousek se povedl Aleši Lopraisovi s kamiónem Tatra, když ve čtvrté etapě ruské Silk Way Rally, která vedla pískovým okolím Astrachaně, pokořil všech sedmadvacet soupeřů, včetně šesti továrních kamazů. Celkově figuruje český jezdec na třetí příčce se ztrátou 47 minut na domácího lídra Kabirova.

Foto: www.loprais.cz

Tatra Aleše Lopraise

Článek

„Nic těžšího jsem snad ani na Dakaru nejel, chtějí nás tady doslova rozbít. Záda neskutečně bolí, už cítím každý otřes, ale skalpu ruských vozů přímo v jejich doupěti si hodně cením,“ řekl Právu Loprais nadšený z etapového triumfu.

„Konečně se zadařilo, vůz fungoval perfektně a nenastaly žádné potíže, ať už jde o opravy nebo navigační záležitosti. Zase jsme se vrátili do hry o celkové pódiové umístění a už máme jen dvě minuty na druhého Karginova. Kdybych nemusel poslední kilometry na úzké cestě dojet v mračnech prachu za ním, snad i tuhle ztrátu se podařilo dnes smazat,“ tvrdil český jezdec, jenž tak mohl zapomenout na navigační chybu z předchozí etapy, která pro něj znamenala téměř půlhodinové bloudění v Kalmycké poušti.

„Bohužel jsme v písku zajeli jinam. Těžké sousto k polknutí, už tenkrát jsem si myslel, že etapově vítězství máme vkapse,“ litoval český jezdec, kterého ve čtvrtek čeká nejdelší porce 707 kilometrů. „Musíme se připravit na nejhorší. Neskutečně rozbitý terén, složitá navigace a všude hodně prachu,“ přiblížil Loprais.

Problém měl Vrátný, jenž opravoval zlomené táhlo řazení, a ještě hůř je na tom Spáčil, který dosud nebyl pro technické potíže v cíli etapy klasifikován.

Pořadí kamiónů po 4. etapě Silk Way Rally
1. Kabirov 22:17:51 h, 2. Karginov (oba Rus., Kamaz) +45:11 min, 3. Loprais (ČR, Tatra) +47:51, 4. Stacey (Niz., Iveco) +1:23:08, 5. Versluis (Niz., MAN) 1:49:48,...16. Valtr (ČR, Liaz) +5:58:01, 22. Vrátný (ČR, Tatra) +8:24:07.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.