Hlavní obsah

Macháček se nakonec představí na Dakaru, nahradil zraněnou Kolocovou

Jeden z nejzkušenějších českých účastníků Rallye Dakar Josef Macháček se nakonec přece jen představí na nadcházejícím 45. ročníku slavné soutěže. Pětašedesátiletý jezdec nahradí zraněnou Yasmeen Kolocovou v týmu Buggyra ZM Racing a s buggynou Can-Am si připíše sedmnáctý start na Dakaru.

Foto: Buggyra media

Josef Macháček na archivním snímku.

Článek

"Dostali jsme se do bodu, kdy nemůžeme rozhodnutí o posádkách na Dakar 2023 dál odkládat. Je jasné, že Yasmeen jet nemůže. Připravovala se tři roky, ale bohužel se jí nepodařilo doléčit předchozí zranění a její tělo není připravené na Dakar," uvedl šéf týmu Martin Koloc v tiskové zprávě.

Yasmeen Kolocová měla stejně jako její sestra Aliyyah startovat v kategorii lehkých prototypů, kterou Macháček v roce 2021 ovládl. Vedle toho byl i pětkrát nejrychlejší se čtyřkolkou.

"Moc jsem se na dakarský debut těšila, ale bohužel jsem měla během jednoho z letošních závodů vážnou nehodu. Poranila jsem si při ní zápěstí. Od té doby se zotavuji a bohužel stále nejsem stoprocentně připravena na start na Dakaru. Naději ale neztrácím, jen se premiéra odkládá na další ročník," uvedla osmnáctiletá Yasmeen Kolocová.

Macháček, jenž měl původně v Saúdské Arábii působit jako mentor dcer šéfa týmu Koloce, pojede s navigátorem Davidem Schovánkem.

Reklama

Související témata: