Hlavní obsah

Nor Ostberg, který září v mistrovství světa, pojede s fordem i Rally Bohemia

Mladá Boleslav

Hvězda světových rallye pojede soutěž i na českých silnicích. Pořadatelům Rally Bohemia, která se uskuteční ve dnech 13. – 15. července, dorazila přihláška norského jezdce Madse Ostberga. Aktuálně čtvrtý jezdec mistrovství světa a vítěz letošní soutěže v Portugalsku, se představí s vozem Ford Fiesta RRC, který u nás také ještě nikdy nezávodil.

Foto: Sport.cz

Norský jezdec Mads Ostberg na trati květnové Acropolis Rally

Článek

Poprvé v novodobé historii se při nějaké rallye na české území představí jezdec, kterému se povedlo ve stejném roce zvítězit i v soutěži mistrovství světa. Ostberg má na kontě celkem 46 startů v MS a jeho spolujezdcem je Jonas Andersson ze Švédska. Nor začínal s vozem Subaru Impreza WRC, loni ale přešel ke značce Ford.

„Byl jsem v kontaktu s krajanem Johnem Hauglandem, který mi pomáhal najít vhodnou soutěž, kde bych mohl testovat a zlepšit svoje dovednosti na asfaltu. Nakonec mi doporučil Rally Bohemia, takže se moc těším, ale netroufám si odhadnout výsledek. Každopádně to bude vhodná příprava na soutěž v Německu," vysvětlil Ostberg, který obstará českou premiéru vozu Ford Fiesta RRC.

V téměř identické karoserii s vozem WRC tepe turbodmychadlem přeplňovaný motor o objemu 1600ccm, u něhož je ale použitý restriktor sání vzduchu o menším průměru 30 mm, což lehce omezuje výkon motoru proti vozům WRC, které jsou použity výhradně pro světový šampionát.

Reklama

Související témata: