Hlavní obsah

První etapu třebíčské rallye vyhrál Kresta, Pech těsně druhý

TŘEBÍČ

Hlavní favorité Roman Kresta a Václav Pech podle očekávání bojují o první místo v Horácké rallye Třebíč, šestém podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Po první páteční etapě, která skončila pozdě v noci, je v čele Kresta s náskokem pouhých dvou desetin vteřiny před Pechem.

Foto: BPA/Petr Frýba

Roman Kresta s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX při Rallye Šumava.

Článek

Pech, úřadující český šampión a vítěz předešlých dvou ročníků horácké soutěže, vyhrál čtyři z šesti pátečních erzet, ve druhém měřeném úseku ale na Krestu ztratil více než osm vteřin, proto mu v průběžném pořadí patří těsně druhá pozice. V dalších úsecích totiž oba jezdci zajížděli podobné časy.

Třetí je momentálně Josef Peták, který na rozdíl od vedoucího dua nepilotuje vůz Mitsubishi Lancer EVO IX, ale speciál kategorie S2000 Peugeot 207. Peták na Krestu ztrácí 43 vteřiny.

V sobotní druhé etapě na posádky čeká dalších devět rychlostních zkoušek. V cíli 19. ročníku Horácké rallye bude vítěz podle programu v 16 hodin.

Třebíčská rallye - po 1. etapě:
1. Kresta, Gross 36:52,8, 2. Pech, Uhel (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -0,2, 3. Peták, Benešová (Peugeot 207 S2000) -43,7, 4. Trojan, Řihák -53,7, 5. Orsák, Vajík (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:04,3, 6. Tarabus, Trunkát (Fiat Grande Punto S2000) -1:12,6.

Reklama

Související témata: