Hlavní obsah

Šampion Ogier bude i příští rok jezdit s toyotou vybrané rallye

Osminásobný mistr světa v rallye Sébastien Ogier bude i v příští sezoně jezdit za tým Toyoty vybrané soutěže. Letos startoval osmatřicetiletý Francouz jen v šesti dílech světového šampionátu, i tak obsadil celkově šesté místo.

Foto: Sport.cz

Francouzský pilot Sebastian Ogier během rallye Monza v rámci seriálu MS v rallye. Archivní foto

Článek

V říjnu si Ogier v Katalánské rallye dojel pro 55. triumf v kariéře. Víc jich nasbíral pouze jeho krajan Sébastien Loeb, devítinásobný šampion vyhrál 80 soutěží v MS.

"Jsem moc rád, že budu pokračovat ve spolupráci s Toyota Gazoo Racing v podobném režimu jako letos. Opravdu si toho vážím, protože mi to dává šanci závodit za špičkový tým a pokračovat ve své vášni a zároveň mít trochu více času na rodinu a dělat věci jinak," uvedl Ogier v tiskové zprávě.

Barvy Toyoty už nebudou hájit Fin Esapekka Lappi a Ir Craig Breen, kteří se přesunou k Hyundai. Zůstávají Fin Kalle Rovanperä, jenž se letos stal ve 22 letech nejmladším mistrem světa, Brit Elfyn Evans a Japonec Takamoto Kacuta.

Lappi nahradí v Hyundai letošního vicemistra světa a šampiona z roku 2019 Estonce Otta Tänaka, který se rozhodl odejít, i když měl smlouvu ještě na rok. Jednatřicetiletý Fin letos absolvoval v MS jen sedm startů a třikrát dojel třetí.

Reklama

Související témata: