Hlavní obsah

Sestry Kolocovy se představí na Dakaru s buggynami Can-Am

Dvě buggyny Can-Am nasadí do blížící se Rallye Dakar tým Buggyra ZM Racing. Premiéra na slavné soutěži čeká osmnáctileté Aliyyah a Yasmeen Kolocovy, které se představí v kategorii lehkých prototypů. Členem týmu bude i zkušený Josef Macháček, který bude v Saúdské Arábii působit jako mentor dcer šéfa týmu Martina Koloce.

Foto: Buggyra media

Pekelně rychlé sestry Kolocovy - Aliyyah a Yasmeen.

Článek

"Kategorie T3 Lehké prototypy je pro náš tým a naši značku synonymem úspěchu. Vstoupili jsme do ní v roce 2020. O rok později se nám podařilo Dakar vyhrát, když na pomyslnou nejvyšší příčku vystoupal lídr našeho projektu Pepa Macháček," uvedl Koloc na webu týmu.

Tentokrát už však pětašedesátiletý Macháček závodit nebude, ale bude na rallye doprovázet Koloce. "Celý Dakar budeme trávit společně v autě a bude i mým poradcem, abych mohl dělat správná rozhodnutí," řekl Koloc.

Foto: Buggyra media

Aliyyah Kolocová s pochvalou od otce Martina...

Aliyyah a Yasmeen Kolocovy se na Dakar aktivně připravují již několik let, na start se ale mohou postavit až poté, co jim bylo 18 let. "Bude to vyústění jejich tříleté přípravy, premiérový start bude hlavně o sbírání zkušeností. Obrovský podíl na úspěchu mise budou mít navigátoři. Aliyyah bude navigovat zkušený Francouz Stéphane Duplé," uvedl Koloc. Druhou dceru Yasmeen bude navigovat Jihoafričanka Taye Perryová.

V barvách Buggyry se na Dakaru představí i Jaroslav Valtr starší, který pojede s kamionem Tatra. Rallye odstartuje v Saúdské Arábii prologem 31. prosince.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články