Hlavní obsah

Sbalit dvoje trenky, a hurá na Dakar. A také sto tun náhradních dílů, kuchyni i pračku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jen měsíc zbývá do startu Dakaru. České týmy odesílají své miláčky z Marseille do dějiště pouštní rallye. Martin Macík si v kategorii kamionů dělá velké ambice. A přesně ví, co všechno zabalit s sebou, aby se jeho posádka cítila během celého dobrodružství co nejlíp. „Proti stresu nesmí chybět ani sladká odměna - horalky, tatranky a medvídci,“ usmívá se pilot stáje MM Technology. Podívejte se na reportáž v našem videu.

Sto tun náhradních dílů, kuchyně i pračka. Na Dakaru budeme čistí a voňaví, raduje se Martin Macík Video: Sport.cz, MM Technology

 
Článek

Základem je samozřejmě technika. Tým si zvyká na nové oranžové barvy i kamion, který dostal jméno Čenda.

„Když Čenda poprvé přijel nalakovaný na oranžovo, vypadalo to, že jedeme na popeláře. Vzadu chyběly pneumatiky, takže měl i stupačky a vypadal dokonale. Teď po dolepení černých prvků, log a kompletního designu je ještě krásnější," říká Martin Macík.

Martin Macík v oranžové a s Čendou! Na Dakaru se chce rvát o vítězství, nesmí ale ztratit nářadíVideo: Sport.cz, MM Technology

Balení na Dakar je kumšt. „Vezeme třeba celou kuchyň i pračku. Budu si moct vyprat kombinézu, ne jet v jedné půl Dakaru. Takže budeme čistí a voňaví, budeme dobře vypadat," culí se zkušený pilot.

Foto: MM Technology

Posádka Martin Macík, František Tomášek, David Švanda před Dakarem 2023

Nedá mu ovšem, aby si nerýpl do navigátora Františka Tomáška. „Jemu stačí jedna taštička. Sbalí tak tři trička a dvoje trenýrky, a klidně vyrazí," pomlouvá řidič kolegu.

„Jíst, spát a chodit na záchod. To jsou základní věci, co potřebujete, abyste mohli během závodu fungovat," shrnuje Macík.

Každé přilepšení je ovšem samozřejmě vítáno.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články