Hlavní obsah

Ohromná vlna solidarity, pro rodinu zemřelé navigátorky se vybral skoro milion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ohromná vlna solidarity se strhla po sobotní tragické nehodě, při které na Rallye Šumava Klatovy zemřela 41letá navigátorka Alena Krejčíková. Rodinu trápily finanční potíže, manžel, se kterým Krejčíková tvořila posádku, ani neměl kvůli předchozím výdajům na pohřeb. A tak přátelé uspořádali sbírku, jejímž cílem bylo 160 tisíc korun. Ovšem po pár dnech se vybraná částka blíží k milionu a manžel Jaroslav se synem Tomášem se rozhodli, že část peněz věnují na jinou sbírku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Diváci pomáhají vrátit na trať jeden ze soutěžních vozů při Rallye Šumava Klatovy. Závodníci v náročných podmínkách absolvovali jen tři z šesti plánovaných měřených úseků, kvůli tragické nehodě, po níž zemřela navigátorka, soutěž předčasně skončila.

Článek

Po jediném dni sbírky, kdy cílová částka byla výrazně překonána, už pořadatelé na dárcovské platformě Znesnáze21 udiveně psali: „Takovou vlnu solidarity jsme nečekali. Všem z celého srdce děkujeme. Rodina momentálně prožívá nejtěžší chvíle života, ale jelikož se vybralo více, než jsme očekávali, uvažuje rodina, jak s nimi naloží. Část peněz půjde určitě na rozloučení s Alenkou, nějaké peníze potom na nový start pro Jardu a syna Tomáše. Být tu Alenka, tak by sbírku rozdělila i na pomoct rakouskému týmu, který měl při Historic Rallye Vltava nehodu v pátek.“

Organizátoři tak připomínali karambol jiné posádky, jejíž člen byl transportován vrtulníkem s těžkými zraněními do nemocnice.

Skutečně pak rakouské závodníky kontaktovali, ti ale poděkovali s vyjádřením, že „jsou finančně zajištění a peníze se budou víc hodit rodině Krejčíkových“.

Rodina se nakonec rozhodla část vybraných peněz věnovat malé Elišce, která se narodila s centrálním hypotonickým syndromem a dětskou mozkovou obrnou. Manželé ji chtěli osobně podpořit v rámci květnového běhu Křenovská pětimíle, po tragickém úmrtí Aleny to ale Jaroslav Krejčík udělá alespoň rozdělením peněz ze sbírky.

V té bylo ve čtvrtek večer vybráno 815 tisíc korun.

Reklama

Související témata: