Hlavní obsah

Tänak odstoupil z Turecké rallye a zdramatizoval MS

Marmaris

Největší favorit Estonec Ott Tänak kvůli technickým problémům odstoupil z Turecké rallye a zdramatizoval boj o titul mistra světa. Před devátou rychlostní zkouškou totiž nenastartoval vůz. Jeho náskok tak mohou výrazně ztenčit Belgičan Thiery Neuville, jenž ztrácí na Tänaka 33 bodů, i úřadující šampion Sébastien Ogier (40). Právě Francouz v Turecku po druhé etapě vede.

Foto: Sport.cz

Estonský pilot Ott Tänak s vozem Toyota.

Článek

Tänak v posledních měsících šampionátu dominoval. Od května vyhrál čtyři z pěti rallye a do Turecka přijel nejen jako lídr MS, ale i jako obhájce loňského prvenství. Po páteční úvodní etapě však byl až osmý a dnes absolvoval jen jednu erzetu.

"Seděli jsme v autě, začali zapínat přilby a nic. Nenastartovali jsme. Asi bude něco s elektrikou," posteskl si estonský jezdec. Z deseti soutěží letos vyhrál polovinu, z Turecka si však může odvézt maximálně pět bodů, pokud by v neděli vyhrál závěrečnou power stage.

Ogier figuruje po 13 rychlostních zkouškách v čele s těsným náskokem dvou desetin před finským kolegou z Citroënu Esapekkou Lappim. Neuville zaostává. Dnes při vyjetí z trati ztratil čtyři minuty a před nedělními čtyřmi erzetami figuruje na průběžné osmé pozici.

Turecká rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C3) 3:20:12,0
2. Lappi, Ferm (Fin./Citroën C3) -0,2
3. Mikkelsen, Jäger-Amland (Nor./Hyundai i20) -1:17,1
4. Suninen, Salminen (Fin./Ford Fiesta) -1:26,9
5. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -2:24,7
6. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -3:14,4
....12. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5 Evo) -14:50,8

Reklama

Související témata: